dilluns, 13 d’abril del 2015

Netejar la vitroceràmica

Per mantenir la vitroceràmica en bones condicions hem de  prendre especial cura en cuinar per no ratllar-la amb els estris de cuina. Una altra manera d'allargar la vida útil de la vitroceràmica és mantenir-la neta cada dia i mantenir-la en perfecte estat. Aquí us donem alguns consells per tenir-la neta i lluenta.

Per mantenir la vitroceràmica en bones condicions sempre hem de seguir les instruccions del fabricant i sempre hem de fer servir  paelles amb fons llis i pla  fet d'un material ferromagnètic adequat per a aquest tipus de cuina.  Les cassoles han de tenir un diàmetre coincident amb l’anell que triem per cuinar i sobretot recordeu de no fer servir elements  d'argila ja que pot causar greus danys a la vitroceràmica. Si tenim problemes d'espai a la cuina i utilitzem la placa com un lloc de treball on deixem aliment després  cal netejar-la amb un drap sec i no deixar cap partícula sobre ella.
Consells per netejar vitroceràmica:
Netejar l’anella que fem servir un cop es refredi  aplicant  unes gotes del producte específic recomanat pel fabricant. Aquest tipus de producte pot ser líquid o cremós i generalment conté tensioactius, agents minerals, dissolvents i productes de silicona. Després d'aplicar el producte cal deixar-lo durant uns quants minuts i retireu-lo amb una tovallola de paper.

Si cau menjar a la vitroceràmica i s’adhereix cal deixar refredar i raspar amb un raspador recomanat pel fabricant; si malgrat tot no queda la taca a la  placa recomanem fregar-la amb un tros de gel, us sorprendran els resultats. Tingueu en compte que mai cal utilitzar fregalls, esponges o netejadors químics abrasius.
Si volem eliminar algunes restes de menjar quan encara l’anella està calenta sempre ho hem de fer amb aigua.
Si per un descuit deixem a sobre de la superfície calenta elements com ara productes de plàstic, sucre i o aliments ensucrats, paper d'alumini, hem d'actuar ràpidament i netejar la zona quan l’anella estigui  encara calenta amb una espàtula per evitar danys a la superfície.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada