dilluns, 2 de març del 2015

Els nens i la neteja.

Insistim novament en la necessitat de fer agafar l’hàbit de netejar i ordenar el seu espai, qualsevol expert en educació infantil ens dirà que mai és massa d'hora per ficar rutines i normes per tal de que els nostres fills s’habituïn a ordenar i netejar el seu espai, com més aviat van desenvolupant bons hàbits, més aviat ens poden  ajudar amb el manteniment general de la llar. Això ensenya als nens esforç i responsabilitat.

Fes una ullada a aquests consells:

Designar un espai

Això donarà una sensació de propietat i responsabilitat sobre allò que és seu i potenciarem la necessitat de l’ordre i la neteja sobre el seu espai.

Fer una llista de tasca

Una llista de verificació pot ser una gran manera d'animar als nens a netejar i controlar el seu progrés. Un divertit laminat gràfic pot esbossar quines feines cal fer per cada nen durant un període de temps determinat, amb un adhesiu concedit per a cada tasca efectuada. Una vegada un nen recull un número d’adhesius concrets els podem canviar per un petit premi.

Donar un cop de mà


Com és obvi no podem deixar de supervisar les tasques encomanades als nostres fills. Hauríem de passar més o menys 15 minuts mostrant als nostres fills com es pot completar una tasca i deixar-los en el camí correcte per completar-la. Tornar a comprovar amb ells i proporcionar orientació si és necessari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada