dilluns, 12 de gener de 2015

Les rajoles dels banys.


Netejar les rajoles dels banys, és una tasca pesada, i que només es fa per tal de mantenir el bany lliure de rovell i amb una aparença neta.

En primer lloc, anem a treure l'excés de brutícia i pols. Aquesta tasca la farem amb l'ajuda d'una aspiradora o si ho preferim amb l'ajuda d'un raspall o i una escombra (depenent de si són les de la paret o del terra). A continuació omplirem una galleda amb aigua tèbia i afegirem una solució de sabó, amb una baieta netejarem tota la superfície del bany.

Quan netegem les rajoles del bany, és molt important tenir el bany ben ventilat, ja que  normalment utilitzarem productes químics.

En segon lloc anem a treure el greix que s'enganxa a les rajoles. Sembla impossible que s'acumulin greixos en les rajoles del bany, però l'ús de sabons i xampús per al cos fa que es formi una fina capa de greix. Per suprimir aquesta capa de greix, prepararem una solució molt efectiva, barrejarem un litre i mig d'aigua amb dues cullerades d'amoníac. També podem utilitzar qualsevol desgreixador que es ven a les botigues de neteja. Aconsellem la solució d'amoníac  ja que és força molt més barata. Amb una esponja aplicarem el producte i després assecarem amb un drap net. No has d'esbandir, els desgreixants que venen a les botigues i la solució amb amoníac, no fan malbé les rajoles.


Un cop hem tret la capa de greix a les rajoles, procedirem a treure la calç amb una barreja de mig litre d'aigua freda i un got de vinagre, també podem utilitzar qualsevol agent desincrustant comercial, però, la solució casolana és més econòmica. Aplicarem el producte amb una esponja i deixarem durant 5 minuts i després amb un drap humit aclarirem les rajoles i acabarem de netejar amb un drap net i sec.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada