dimarts, 30 de setembre de 2014

Netejar els coixins de les hamaques i el matalàs

Tot i que l'estiu ja ens ha deixat hem de continuar tenint cura dels coixins i de les fundes
Els coixins i les fundes d'hamaques i gandules acostumen a ser de cotó, un teixit natural i molt fresc que suporta rentades a temperatures elevades i un planxat calent. En les primeres rentades poden encongir.
 Les teles d'exterior de cotó o polièster renta-les a la rentadora. La tela de les gandules frega-la amb un raspall mullat amb aigua i sabó, i deixa-la eixugar. A l'hivern, guarda-les en un lloc sec.
 
Fora els àcars del matalàs
 
Aquests bixets no poden suportar que els sacsegin. A més, els àcars odien la calor excessiva i també el fred intens. Passa per tota la superfície del matalàs un drap humitejat amb amoníac, deixa que s'eixugui i ja podràs fer el llit amb la tranquil·litat de dormir en un espai ben net.
 
Matalàs perfecte
 
Convé airejar-los diàriament durant 10-15 minuts perquè transpirin. Perquè no s'hi acumuli la pols, aspira'ls per les dues cares una vegada al mes. Un cop l'any, posa'ls de peu a prop de la finestra unes 12 hores perquè es ventilin bé. Si tenen alguna taca, frega-la amb un drap humit i sabó suau; evita que la humitat entri en contacte amb la part interior.
 
Triar el matalàs adequat
 
Perquè sigui còmode, ha de tenir 15 cm més de llarg que l'alçada de la persona que l'ha d'utilitzar. El màxim descans s'aconsegueix quan és ferm però no dur. Si tries un matalàs de làtex, el millor és acompanyar-lo d'un somier de lamel·les, ja que permeten que s'airegi millor. En canvi, per als matalassos de motlles o escuma, les bases més adequades són els canapès perquè proporcionen una fermesa major.
 
FONT: UNA DONA DEL SEGLE XXI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada