dilluns, 9 de juny del 2014


Aquest estiu animeu a la vostra mainada a ajudar-vos en les tasques de neteja.

Qualsevol expert pedagog ens dirà que mai és massa d'hora per posar unes rutines i unes normes vigents per als nostres fills, ja que com més aviat desenvolupin bons hàbits i responsabilitats, més aviat obtindran confiança en si mateixos.

Una de les millors coses per ensenyar als nostres fills és netejar allò que  embruten i ajudar amb el manteniment de la llar en general. Això ensenya als nens a ser més responsables i compromesos i pot ajudar-los a reflexionar sobre les tasques que realitzen els pares. A més, molts nens gaudeixen de les rutines bàsiques de la neteja, ja que fa que se sentin més valorats i útils.

Fes un cop d'ull a aquests consells de neteja, pot ajudar-te a engrescar als teus fills a les tanques que manteniment de la vostra llar.

Designeu un espai

Els nens que es senten responsables d’un espai particular, tant si  es tracta d'una cantonada d'una habitació, un prestatge o el seu propi dormitori, són més propensos a voler mantenir-lo net i ordenat. Donar-los l'oportunitat d'ajudar a decorar (fins i tot si és només l'organització) i dir-los que depèn d'ells tenir cura d'aquest espai.

Feu una llista de tasques

Una llista de verificació pot ser una gran manera d'animar als nens a netejar i monitoritzar el seu progrés. Un gràfic laminat amb motius divertits pot descriure les tasques que cal fer cada setmana, amb un adhesiu podem marcar les tasques aconseguides al lloc de treball assignat. Quan un nen aconsegueix un número de tasques pactades, amb èxit,  podria rebre un premi com a recompensa pel seu bon treball.

 
Donar un cop de mà

Pot ser difícil deixar totalment lliures les tasques de la neteja assignades als nostres fills, de manera que no us preocupeu si us  sentiu obligats a ajudar-los, sobretot amb els membres més joves de la família. Passar 15 minuts més o menys mostrar-los com es pot completar una tasca i començar a retirar-se de mica en mica fins que ells es vegin amb cor per completar-lo. Torna a comprovar la tasca amb  ells i si cal torna a  orientar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada